>Robådsforedrag - Mette Bloch<

Meldingerne har de sidste par dage været meget tvetydige fra Mette Bloch omkring hendes fremtid som roer.

Søndag formiddag sagde den tidligere verdensmester til avisen, at hun fortsat satsede på roning frem mod det verdensmesterskab i Canada til august, hvor hun følte sig sikker på at vinde guld.

"Jeg satser fuldt ud på roning. Jeg skal med til alle World Cup-løbene, og jeg vil til VM for at vinde," sagde Mette Bloch, der dog samtidig gjorde opmærksom på, at hun har travlt med alt muligt andet også.

Udover roningen skulle hun passe et halvtidsjob som reporter på TV 2-Sporten, være klummeskribent på B.T., og lige nu er hun ved at lægge sidste hånd på bogen "Tør du blive en vinder?", der udkommer om kort tid.

Derudover kræver gemalen Anders og datteren Line også opmærksomhed.

"Det lyder underligt"

Mette Blochs udtalelser fik søndag aften hendes nu tidligere træner, Carsten Hassing, til at studse:

"Det lyder underligt. Jeg ved ikke, hvad der ligger til grund for de udtalelser, men det er definitivt, at hun stopper," sagde Carsten Hassing, der den 8. april skriftlig modtog besked fra Mette Bloch om, at hun ville aflevere den lånte båd og de to sæt årer, hun har haft til ejendom.

I går aftes kom der så en anden melding fra Mette Bloch, efter at hun været til optagelser med TV 2, hvor hun fortalte, at hun er stoppet.

Ked af løgnen
"Jeg er stoppet, og jeg er meget ked af, at jeg løj om det. Men jeg følte, at TV 2 og B.T. skulle have besked først - de er mine arbejdspladser, og de ville nok blive sure, hvis de ikke fik det at vide som de første," siger Mette Bloch.

"Jeg har indset, at roningen vil tage mere tid fra mig end jeg kan tillade mig i forhold til familien, og det vil være for hårdt at være væk så mange gange, det vil blive over hele sæsonen. Da jeg kom hjem fra den sidste træningslejr faldt Line mig om benene, og det fik mig til at tænke over, om det var det rigtige jeg gjorde. Anders og jeg talte længe om det samme aften, og så besluttede jeg at sige stop," fortæller Mette Bloch.

"Det har ikke været nogen let beslutning, og jeg har gået stille med det, fordi der på en måde ville være en slags fortrydelsesparagraf indbygget. Nu er den væk, og det er slut. Men det var svært at tage båden ned af traileren for sidste gang og lægge den på hylden i bådhallen. Jeg tudbrølede og var helt smadret. Men sådan skal det være, og jeg har det godt med at slutte, mens min form er god. Jeg ved, jeg ror hurtigt nu, men det nytter ikke at fortsætte. Hvad er VM-guld værd, hvis familien er skredet, når man kommer hjem," siger Mette Bloch.

Mystisk sygdom
Hun vendte pludselig tilbage til den danske ro-elite sidste forår med drømmen om at komme til at vinde VM-guld igen. Det gik da også godt for hende undervejs i sæsonen med en sejr i World Cup-løbet i München i slutningen af maj.

Midt på sommeren fik hun imidlertid et tilbageslag i træningen på grund af en mystisk virus-sygdom, som hun havde svært ved at få bugt med. Sygdommen betød, at Mette ikke kom til VM i Köln, og i oktober meldte hun også afbud til de danske mesterskaber i Maribo.

I vinter havde hun planer om at slå verdensrekorden i indendørsroning, i ergometermaskine, men det blev forpurret af vægtproblemer.

Problemer, som Mette Bloch har kæmpet med i mange år. Det behøver hun ikke. Eliteroning er et overstået kapitel for Mette Blochs vedkommende.

"Jeg skal ikke i en robåd de næste fem år.